Centrale Verwarming

John van Neer zorgt dat u het warm blijft houden.
Bij ons kunt u terecht met al uw vragen over verwarmingsinstallaties.
Of het nu over de installatie, soorten verwarming of onderhoud gaat.
Wij staan altijd voor u klaar om het in uw woning warm te houden.

Centrale Verwarming: onontbeerlijk

CV-installatie's zijn bijna vanzelfsprekend aanwezig in elke woning. Een goed installatiebedrijf zorgt ervoor dat u zonder problemen van deze voorziening gebruik kunt maken. Bij ons kunt u terecht met al uw vragen over gas- en verwarmingsinstallaties zoals:

  • Vervangen van CV ketels
  • Aanleg van radiatoren verwarming
  • Aanleg vloerverwarming
  • Aanleg van indirect gestookte luchtverwarming
  • Aanleg van design radiatoren

Installatiebedrijf John van Neer biedt u een uitgebreid dienstenpakket. Van installatie tot onderhoud aangekleed met een persoonlijke service. Of het nu gaat om gasdistributieleidingen, geisers, vloerverwarming of CV ketels.

Radiatoren

Om de warmte in uw huis te brengen kunt u kiezen voor convectoren of radiatoren. Een convector is een in de vloer weggewerkt paneel, dat de warme lucht direct circuleert. Op het gebied van radiatoren zijn veel veranderingen waar te nemen. Zo wordt meer en meer gebruik gemaakt van design-radiatoren. Deze radiatoren kunt u gebruiken op plaatsen waar ze nogal in het oog springen, zoals bijvoorbeeld de gang. Deze radiatoren zijn naast het feit dat ze er aantrekkelijk uitzien ook nog eens praktisch. In het voorbeeld van de design radiator in de gang kunt u bijvoorbeeld denken aan een spiegel die is gemonteerd op de radiator. In de douche kan gebruik gemaakt worden van een handdoekradiator, waar u handdoeken en kledingstukken over kunt hangen om te drogen.

Luchtverwarming

De keuze voor een luchtverwarming heeft meestal te maken met het feit dat deze vorm van verwarmen het meest direct is. In tegenstelling tot een centrale verwarming wordt hier namelijk geen gebruik gemaakt van water als warmtetransport , maar van lucht. Deze lucht kan sneller op temperatuur gebracht worden en hierdoor kunnen de vertrekken als geheel dus ook sneller worden verwarmd.

U kunt de kanalen die worden aangelegd voor de luchtverwarming ook uitstekend combineren met klimaatbeheersing (of airconditioning).

Vloerverwarming

Een mogelijkheid die ook gebruik gemaakt kan worden om uw huis te verwarmen is de vloerverwarming. Hierbij worden leidingen op een korte afstand van elkaar door de vloer gelegd, waardoor warm water loopt. Hierdoor zal uw vloer gelijkmatig verwarmd worden. Dit is vooral behaaglijk bij tegels of plavuizen, maar ook met vloerbedekking kunt u 's winters makkelijk op sokken rondlopen. Vanwege de traagheid van dit systeem wordt dit vaak als bijverwarming, dus in combinatie met radiatoren of heteluchtverwarming, gebruikt. Deze traagheid kan verklaard worden doordat de hele vloer verwarmd moet worden voordat het de warmte overgeeft aan de omgeving (en dus de kamer).